Интериорни врати от myDoors

Фирма Титан Корпорейшън ООД
Адрес: ж.к. “Стрелбище” ул. Червена Роза 44-46
Телефон: 02 8589906, 0888 251 693
Мобилен: 0888 251 693
E-mail: mydoors@mail.bg

Фурнировани врати

Фурнирът се произвежда по различни начини и се използва за различни цели. Той представлява полуфабрикат, който в миналото се е използвал за декоративно оформяне на повърхности.


Постепенно с усвояването на техниката и технологията за изработване на многопластови детайли от фурнир чрез слепване, неговото приложение и стопанско значение нараства значително.


Рязаните фурнири се произвеждат чрез плоско рязане от масивни блокове при постъпателно и възвратно тактово движение на ножа. Лицевите фурнири определят външния вид и декоративния ефект на шперплата, многопластовите плочи, фурнированите детайли от масивна дървесина и фурнированите плочи от дървесни частици. Едновременно с класифицирането на фурнирите според предназначението им, те се подразделят и според начина на производството на: развивани, рязани и бичени.


Облицовъчните фурнири осигуряват здравина и възпрепятстват набъбването и съсъхването на шперплата или многопластовите плочи.


Фурнированите врати са изработени от естествен фурнир от дъб, бук, череша, круша и други, обработен с висококачествени лакове на водна основа, запазващи естесвения вид на дървото. Фурнированите врати са с покритие от естествен фурнир, което позволява обработката на различни видове шарки и форми според вида на фурнира - радиален, файнлайн (или технически реден фурнир). Всички врати изработени от фурнир могат да бъдат фрезовани в различни форми.